Choral Evensong zondag 23 juni 2024

Zomer! Tijd om te genieten. Van een wereld in bloei, met blije mensen en spelende kinderen. Of staat die wereld in brand? Met vluchtende mensen en angstige kinderen? Wat zien we, als we goed om ons heen kijken? Misschien is dan allereerst een gebed om Gods nabijheid op zijn plaats: God be in my head, my eyes, my mouth, my heart.

Dit oud-engelse openingsgebed is gecomponeerd door dirigent Daniel Rouwkema. Verder zingen we onder meer They that go down to the sea in ships van Herbert Sumsion. Het Magnificat & Nunc Dimittis is van Charles Stanford en de Preces & Responses zijn van John Barnhard. Samen zingen we Thy hand, o God, has guided thy flock (NEH 485) en Zolang wij ademhalen van Sytze de Vries (LB 657) op een melodie uit Wales.

De afsluitende zegenbede waarmee u en wij straks de zomer ingaan, is van John Rutter: The Peace of God. Om die vrede bidden we. Voor alle blije mensen en spelende kinderen. Maar meer nog voor alle vluchtende mensen en angstige kinderen. En zingend wensen we vooral hén Gods nabijheid en vrede toe.

Het koor staat onder leiding van Daniel Rouwkema, het orgel wordt bespeeld door Jan Hage.

Zondag 23 juni 17.00 uur, Janskerk, Utrecht. De deuren gaan om 16.30 uur open.