Festive Evensong in Leiden

Hooglandse Kerk01
Al 25 jaar worden in de Hooglandse Kerk te Leiden Choral Evensongs gehouden.
Nadat in 1989 het St Albans Cathedral Choir een eerste Evensong had gezongen waar 800 mensen op af kwamen vinden daar elk jaar een aantal Choral Evensongs plaats, waarin naast de eigen Leidse Cantorij ook Engelse en Nederlandse koren en regelmatig de Schola Davidica hebben gezongen.

Ter afsluiting van het 25-jarig jubileum van de serie Evensongs in de Hooglandse Kerk is er een Festive Evensong. Bijzonder is dat deze Evensong zal worden gezongen door twee koren: de Leidse Cantorij onder leiding van Hans Brons en de Schola Davidica onder leiding van Lisette Bernt.
Schola-Davidica-940-1-300x127 Leidse-Cantorij-940-300x127

Beide koren zingen een introïtus, waarna ze door de verger naar het schip van de kerk worden geleid. Daar volgt ‘I was glad’ (psalm 122) van Hubert Parry, gezongen door beide koren. De Leidse Cantorij zingt de ‘St. Pancras preces & responses’, gecomponeerd door Emma Brown. Als chant klinkt het dubbelkorig uitgevoerde ‘O how amiable are thy dwellings’ (psalm 84). De Schola Davidica zingt het ‘Magnificat’ en ‘Nunc dimittis’ van Thomas Tertius Noble. Het anthem is ‘Lord thou hast been our refuge’ (psalm 90) van Ralph Vaughan Williams en gezongen door beide koren. Tot slot zingt de Leidse Cantorij van dezelfde componist het ‘Te Deum in G’.

Na afloop is er gelegenheid om elkaar in het Hoogkoor te ontmoeten en het glas te heffen op de toekomst van de Evensongs in Leiden.

Thema: “Hoe ver de weg nog is”, Maria de Groot
Dirigenten: Lisette Bernt en Hans Brons
Organist: Theo Visser
Liturg: Ds Ad Alblas

19 oktober 2014 om 19:00 uur
Hooglandse Kerk, Leiden

Hoek Middelweg/Nieuwstraat
2312 KH Leiden

Hooglandse Kerk04