Vanaf nu op nieuwe locatie: Nicolaïkerk, Utrecht

Vanaf september 2024 verzorgen we onze Evensongs op een nieuwe locatie: de Utrechtse Nicolaïkerk. We verlaten de Janskerk omdat die verbouwd gaat worden. De Nicolaï of ‘Klaaskerk” staat in het Museumkwartier, naast het Centraal Museum.

De kerk is goed bereikbaar. Stadsbus lijn 2 stopt voor de deur en het treinstation Vaartsche Rijn ligt op een paar minuten wandelen. En (betaald) parkeren kan voor de deur. Het adres luidt: Nicolaaskerkhof 8, 3512 XC, Utrecht.

Choral Evensong september

September is de maand van de vredesweek. Maar vrede lijkt verder weg dan ooit. Daarom opent de Evensong deze maand schuchter met een ingetogen Peace be with you van Amy Beach. Verder klinken er Psalms van Willcocks en Oost, Preces & Responses van Ayleward en Stone, en het Magnificat & Nunc Dimittis van Healy Willan.

We eindigen met het hoopvolle And I saw a new heaven van Bainton. Daarna sluiten we in samenzang af met een uitnodigend Geef vrede door van hand tot hand.

Zondag 22 september 17.00 – 18.00 uur, Nicolaïkerk Utrecht. Het koor staat onder leiding van Herman Mussche, organist deze keer is Jan Pieter Lanooy.