Lid worden

Vacatures:

Wij komen graag in contact met ambitieuze zangers die zich (verder) willen ontwikkelen in de traditie van de Choral Evensong. Als het klikt, maken we graag plek voor je!

Voor informatie over vacatures kun je contact opnemen met het koorlid/contactpersoon:

Ellis Dijkstra
meezingen@scholadavidica.nl

Procedure:

repetitieweekend schola 2008-2We verwachten dat koorleden vlot van blad kunnen zingen en een behoorlijke koorervaring hebben. Verder moeten de stem passen bij de rest van de stemgroep en het koor.

Als je lid wilt worden kun je contact opnemen met bovengenoemd contactpersoon.
Je wordt dan gevraagd mee te zingen in het koor tijdens een (bepaalde) Evensong en de daarbij behorende repetities. Je kunt dan de sfeer binnen het koor proeven en bepalen of het repertoire bevalt en het niveau beantwoordt aan de verwachtingen. Op basis hiervan wordt bij een positieve wederzijdse (dirigent en zanger) beoordeling een afspraak gemaakt voor een stemtest door de dirigent en een medebeoordelaar.

Een stemtest duurt ongeveer een kwartier en wordt gehouden door de dirigent en een koorlid. De dirigent zal je een aantal stemoefeningen laten doen om de omvang, het volume en de klankkleur van je stem te bepalen. Verder letten we op de uitspraak, vooral van het Engels, de algemene muzikaliteit en of de stem past op de plek die het koor zoekt.
Na de stemtest overlegt de dirigent met het koorlid, waarvan de uitslag aan je wordt medegedeeld.

Als je wordt aangenomen, word je eerst 3 maanden aspirant-lid, dan kunnen we van beide kanten kijken of het bevalt. Als dat zo is, heten we je van harte welkom op ons koor en hopen we veel mooie muziek te mogen maken.